Jurassic Park 4 udsat


Jurassic Park 4 - Kauai - Isla Nublar

Vi kommer til at vente længere end 2014 på et gensyn med dinosaurerne Isla Nublar. Det fjerde kapitel i sagaen om de genetisk genoplivede dinosaurer var sat til at udkomme i juni næste år, men er nu sat på hold.

2. maj tweetede instruktør Colin Trevorrow (Safety Not Guaranteed) et billede fra location scouting på Kauai, Hawaii, med teksten “Nublar” (Isla Nublar er den fiktive ø, hvor parken ligger), men mindre end en uge senere tweetede filmens Concept Artist Dean Sherriff: “JP4 på hold” (se billede).

Jurassic Park 4-tweet 1

Tweet’et blev fjernet samme dag, men kort efter tweetede filmens Digital Assets Manager, Todd Smoyer: “Hollywood skaber og knuser drømme. Farvel JP4” (se billede).

Jurassic Park 4-tweet 2

Officiel bekendtgørelse
Senere samme dag offentliggjorde Universal følgende pressemeddelelse:

“I samarbejde med filmskaberne, har Universal besluttet at udgive Jurassic Park 4 på en senere dato, for at give studiet og filmskaberne tilstrækkelig tid til at give publikum den bedst mulige version af det fjerde afsnit i Universals elskede franchise. Vi kunne ikke være mere begejstrede for den vision colin Trevorrow har skabt for denne film, og vi ser frem til at se ham og producerne skabe endnu et stort kapitel i denne franchise’ omtalte historie.”

Udviklingshelvede
Jurassic Park IV har trukket ud længe og været plaget af problemer hele vejen: Filmen kom på tegnebrættet kort efter treeren udkom i 2001 og således tilbragt over et årti i udviklingsprocessen. Det har ikke hjulpet, at producer Kathleen Kennedy, der sammen med sin mand Frank Marshall har været ankermand på franchisen, sidste år forlod The Kennedy/Marshall Company for at overtage chefstolen på Lucasfilm og hovedansvaret for Star Wars-franchisen.

Kennedy var parat til at opgive franchisen, da forlæggets forfatter, Michael Chrichton, døde i 2008, og spørgsmålet om, hvorvidt Steven Spielberg ville sætte sig i instruktørstolen igen lå i det uvisse helt frem til 2012. Hyringen af Colin Trevorrow bliver set som et spektakulært gamble, eftersom Trevorrow kun har en enkelt lavbudgets-spillefilm på instruktør-CV’et.

19. maj udtalte Sam Neill, der spillede hovedrollen i seriens første og tredje film, at han ikke regnede med at optræde i filmen og: “Jeg har fået at vide, at det er et stort reboot, en total re-jig,” hvilket dog strider imod Frank Marshalls udtalelse sidste år, at filmen ikke er en reboot. Der er ydermere ingen der aner, hvad en re-jig er for noget.

En talentfuld fan af både dinosaurerne og Kathleen Kennedys nye beskæftigelse har været så venlig at kreere et bud på, hvordan traileren til et mash-up af de to franchises kan se ud. Enjoy!

 

KILDE: aintitcool.com, comicbookmovie.com


Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *