VIDEO: Keanu Reeves’ instruktørdebut sparker røv

Man of tai chi-filmplakat

Skuespilleren har samlet Matrix-kammerater og kampsportsstjerner til en ambitiøs battle royale. Se traileren her.

Af Silas Mortensen

Den intense kampsportstræning Keanu Reeves gennemgik som forberedelse til karrierehøjdepunktet The Matrix lader til at have smittet af. Skuespillerens instruktørdebut ser i hvert fald ud til at blive en heftig hyldest til orientalsk kampkunst.

Man of Tai Chi handler om en ung kampsportsudøver (Tiger Hu Chen), der bliver lokket med i stor turnering af en fæl forbryderboss, der er opsat på at korrumpere ham. Reeves spiller selv skurkerollen, og den øvrige besætning tæller flere prominente navne fra kampsportsfilmens elite: Simon Yam, Karen Mok og Iko Uwais.

Filmen lover hele 40 minutters håndgemæng fordelt på 18 kampscener, koreograferet af legenden Yuen Woo-Ping, der også stod for øretæverne i Chrouching Tiger, Hidden Dragon og The Matrix. Hovedrolle-indehaver Tiger Hu Chen var stuntmand på sidstnævnte, hvor han blev venner med Keanu Reeves.

Fremtidens action-auteur?
Filmen har tiltrukket opmærksomhed i industrien for sine planer om at inkorporere et nyt bevægeligt kamera-ophæng, monteret på en fjernstyret robotarm. Planerne måtte dog desværre droppes på grund af logistiske vanskeligheder, men du kan se en demonstration af ‘the Bot & Dolly’, som den kaldes i videoen nedenfor.

Keanu Reeves er ikke den mest respektomgærdede kunstner i filmbranchen , men hans skift til at arbejde bag kameraet virker lovende: Sidste år producerede han den roste dokumentar Side by Side, om overgangen fra analog til digital filmproduktion.

Den fagligt kompetente tilgang til filmteknologi og kampsport kunne være løfter om en fremtid som seriøs action-auteur. Det bliver stjernens næste film, fantasy-genindspilningen af den japanske samurai-klassiker 47 Ronin, forhåbentlig en indikation på.

Bot & Dollys alsidige bevægelighed har fået kælenavnet ’cam-fu’.

 

 

Keanu Reeves gamle modspiller, Hugo Weaving, er også vendt tilbage til Matrix-rødderne som Agent Smith. Der er dog hverken helt så meget kunst eller kampsport over gensynet i denne software-reklame for GE. Hvem sagde sell-out?

 

KILDE: Collider.com


Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *