Whedon teaser om Thanos og Avengers 2

ThanosHvis man var noerdet nok til at blive hængende og se den ekstra slutscene i The Avengers, og ydermere noerdet nok til at gennemskue dens indforståede referencer, er man givetvis spændt som en flitsbue i forventning om The Avengers 2.

For de uindviede kan vi fortælle, at scenen afslørede den virkelige bagmand bag Loke og chitauriernes invasion af jorden:

Den galaktiske over-superskurk Thanos, der i forlægget talløse gange har stødt sammen med The Avengers. Scenen, der kan ses nedenfor, har ikke overraskende udløst formodninger om, at Thanos bliver hovedskurken  i The Avengers 2.

“Thanos er mere magtfuld”
De spekulationer lader instruktør og manuskriptforfatter Joss Whedon dog ikke flyve i fred. På den røde løber til premieren for Ironman 3 hintede Avengers-bagmanden i meget løse vendinger om, at Thanos måske ikke står direkte på spring til toeren. I interviewet, som du kan se nedenfor. spurgte Desde Hollywood ham:

“The Avengers er meget, meget magtfulde. Hvorfor skulle de bekymre sig om en som Thanos?”

“Thanos er mere magtfuld. Han er ikke en du bare lige trasker ud og slår på. Ligesom i tegneserierne, vil du gerne have ham til vandre gennem universet og gemme den store finale til den store finale. Men han er helt klart en del af det jeg har gang i. Og det der er med The Avengers er, at de er meget magtfulde, men ikke særlig stabile. Så der vil helt sikkert være nogen folk, der vil ruske op i dem i næste afdeling.”

Den udtalelse har flere webmedier tolket sådan, at den “store finale” Whedon hentyder til, ikke er Avengers 2, men Avengers 3, der forventes at skulle udkomme i 2018. At Whedon med andre ord vil bruge endnu blocbuster i milliardklassen, og endnu en MCU-fase, på at opbygge spændingen før Thanos for alvor entrer arenaen.

Død, død og død… over heltene?
Men Whedon er ikke færdig med at drille: Ved en Q&A-session for hans Shakespeare-filmatisering Much Ado About Nothing i Dublin i februar, blev han spurgt hvad hans generelle filosofi for sequel’en er, og svaret lød prompte “Død, død og død,” til stor moro for forsamlingen. Du kan høre en lydoptagelse af sessionen nedenfor. Avengers-spørgsmålene begynder omkring 13:45.

Nogle har tolket svaret som en forvarsling om, at publikum må vinke farvel til en af heltene: Det ville være helt i tråd med Joss Whedons tidligere arbejde, hvor han ikke har holdt sig tilbage fra at tage livet at centrale aktører, selv på de mest uventede tidspunkter. I Buffy the Vampire Slayer var det Mor Summers (Blythe Danners), i Serenity var det Wash (Alan Tudyk) og i The Avengers var det agent Coulson (Clark Gregg).

Men Whedons svar kan også betyde noget ganske andet. Og her kommer noerderiet virkelig på overarbejde: “Død” kan nemlig snildt være en slet skjult reference til både Thanos’ navn og hans største lidenskab.

At bejle til Døden
Thanos’ navn er en afledning af den græske mytologis inkarnation af død, Thanatos, og Thanos beskrives som en rendyrket nihilist, der tilbeder Døden både som begreb og i helt konkret form: Han forelsker sig i Marvel-universets manifestation af Døden, Mistress Death, og en stor del af hans destruktive færden er drevet af hans iver efter at imponere hende og vinde hendes gunst.

Hopper man tilbage og ser den ekstra slutscene fra The Avengers, er denne fascination også en del af hintet om hans identitet (udover hans violette ansigt, der er svær at tage fejl af): “At udfordre dem, er at bejle til Døden,” som replikken lyder. Så måske ser vi alligevel mere til hans grumme smil i toeren.

Du gætter aldrig hvem…
Spørgsmålet er så, hvem der får lov til at lægge krop til den ikoniske ødelægger. I den forbindelse har internettet i den seneste tid svirret af at meget løst og helt ubekræftet rygte som ikke desto mindre er opsigtsvækkende nok til at fortjene at blive nævnt: Arnold Schwarsenegger skulle ifølge Thanos’ skaber, Jim Starlin, have været i betragtning til rollen.

Dedikerede fans vil nok her gispe i vantro, og måske i rædsel, ved mindet om The Governators næsten pinlige forrige optræden som superhelte-skurk (Mr. Freeze i franchise-dræberen Batman & Robin fra 1997). Men kig en ekstra gang på Thanos’ furede, firskårne kæbe og sammenlign med den aldrende Scharzeneggers efterhånden godt slidte granitkæft. Det kunne godt virke.

Om Schwazeneggers begrænsede skuespiller-evner så kan løfte en rolle, der måske først bliver den store finale i en franchise på 12-15 film eller mere, er en helt anden sag. Det må vi i så fald vente helt til omkring 2018 med at finde ud af.

Thanos-Death-Marvel-Comics-570x380

 

LÆS MERE: Thanos’ højre hånd, The Other, der instruerer Loke i The Avengers og fremsiger monologen i den ekstra slutscene, spilles af Alexis Denisof, der tidligere har arbejdet sammen med Joss Whedon på Buffy the Vapire Slayer, Angel og Much Ado About Nothing. Han fortæller HER om sin hemmeligholdte og potentielt fremtidige deltagelse.

SE koncepttegningerne og artworket til Thanos HER.

KILDER: desdehollywood.com, screenrant.com, moviepilot.com

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *