Agents of S.H.I.E.L.D. er på vej

agents-of-shield-logo

Agents of S.H.I.E.L.D., spin-off-serien til Marvels The Avengers, kommer på amerikanske tv-skærme til efteråret på den landsdækkende kanal ABC.

Seriens pilot-afsnit har været i produktion de seneste måneder, og ABC har været så tilfredse med resultatet, at de har greenlightet seriens første sæson. ABC ejes ligesom Marvel af Disney-koncernen, så IP’en bliver holdt ‘in house’.

Joss Whedon, der skrev og instruerede The Avengers, har instrueret pilot-afsnittet. Han har skrevet det sammen med sin bror, Jed Whedon og Maurissa Tancharoen, der bliver seriens “showrunnere”, dvs. ansvarlige for den daglige drift. Joss Whedon bliver executive producer, sammen med Jeffrey Bell (Angel, Alias) og Jeph Loeb (Smallville).

Prominente gæsteoptrædener
I sidste uge blev et kort “nyhedsklip” fra serien, der angiveligt viste Hulk gå amok, lækket på nettet. Klippet blev dog hurtigt fjernet igen. I weekenden blev den første teaser og officielle trailer offentliggjort. Du kan se begge længere nede.

Serien følger en lille særenhed i efterretnings-bureauet S.H.I.E.L.D, der håndterer ekstreme eller uforklarlige fænomener, såsom superhelte, rumvæsner og fremmed teknologi. Enheden består af Brett Dalton, Ming-Na Wen, Iain De Caestecker, Elizabeth Henstridge og Chloe Bennet. Læs mere om deres karakterer HER.

Der er tilsyneladende ikke blevet plads Cobie Smulders (How I Met Your Mother), der spillede S.H.I.E.L.D-agent Maria Hill i The Avengers. Smulders har dog udtalt, at Hill kan dukke op i gæsteoptrædener i fremtiden, ligesom de forskellige superhelte fra Marvel-filmene. Bl.a. har Robert Downey jr. meldt sig klar til gæsteoptræde som Tony Stark/Ironman.

ADVARSEL – SPOILER-ALARM!

(Spring dette afsnit over, hvis du vil undgå spoilere)
En af seriens mest omdiskuterede punkter, har været Clark Greggs deltagelse som agent Phil Coulson, der med undtagelse af Captain America: The First Avenger, har optrådt i alle Marvel MCU-filmene til dato.

Serien havde brug for et kendt ansigt til at videreføre linjen fra filmene, men Coulson døde tilsyneladende i The Avengers. Joss Whedon planlagde dog fra starten, at Coulsons død var en skinmanøvre fra S.H.I.E.L.D.-chef Nick Furys side, for at styrke sammenholdet blandt The Avengers.

Coulson har i universets indre kronologi været gemt af vejen, og hans genindtræden i S.H.I.E.L.D.-agenturet som chef for særenheden er afsæt for pilot-afsnittet. Hans tilbagevenden har været et hovedtema i promoveringen af serien, og fans kan frigive en længere trailer ved at tweete #coulsonlives.

SPOILER SLUT

Genoprejsning for Whedon
The Avengers’ succes (tredjestørste indtjening nogensinde) og den megen opærksomhed om Agents of S.H.I.E.L.D. er i noerd-sammenhænge blevet en slags oprejsning for Joss Whedon, der har måttet leve med skyggen af den kommercielle fiasko Firefly i over et årti.

Whedon har ellers ikke manglet succes på tv, hvor han har stået bag succeser som Buffy the Vampire Slayer, Angel og Dollhouse. Han har også været med til at skrive manuskript til Toy Story, Speed og Alien: Resurrection, og skrevet og instrueret internet-kult-fænomenet Doctor Horrible’s Sing-Along Blog.

Seneste har han instrueret en moderne sort-hvid-udgave af Shakespeares Much Ado About Nothing. Har er i øjeblikket ved at forberede The Avengers 2, der er sat til at udkomme i 2015 og vil markere overgangen mellem Marvels Phase 2 og Phase 3.

ABC har ikke offentligjort nogen premieredato for Agents of S.H.I.E.L.D. endnu, men forventes at annoncere sit program for tv-sæsonen 2013-14.

 

KILDER: aintitcool.com, collider.com,


Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *