Concept art og første set-billeder fra Captain America: The Winter Soldier

captain-america-2-streamer

De første billeder fra efterfølgeren til Captain America: The First Avenger er begyndt at sive ud på nettet, sammen med rygter om filmens handling og skuespilbesætning.

Du kan se concept art af filmens to titelkarakter, Cap og hans modstander, The Winter Soldier HER og HER.

The Winter Soldier er i forlægget Steve Rogers’ ven og soldaterkammerat, Bucky Barnes (der forsvandt ud af etteren ved et fald ud over en kløft fra et tog i høj fart), der efter at have mistet hukommelsen og den ene arm hjernevaskes af sovjetiske videnskabsmænd, udstyres med en robot-arm og bruges som snigmorder, under kodenavnet Winter Soldier.

Nyt kostume til spion-eventyr
Caps kostume i etteren og The Avengers skabte tilsyneladende en vis utilfredshed blandt comics-fans, og i et forsøg på at optimere merchandise-salget, har Marvel derfor redesignet kostumet til den nye film.

Captain America 2 outfitDu kan se et actionfyldt billede HER, og et model-billede HER. Tegneserien Secret Avengers introducerede kostumet i 2010, hvor både Cap og Nick fury bærer det.

Secret Avengers handler om en black ops-udgave af Avengers-holdet, hvilket ligger godt i tråd med de detaljer der hidtil er lækket om filmen, som Marvel-chef Kevin Feige har beskrevet som en “politisk 70’er-thriller”.

70’er-spionthriller
De stilbilleder, der er frigivet fra officiel side antyder også, at Cap 2 bliver spion-film: Det første promotion billede viser Cap foran et S.H.I.E.L.D.-logo, og de lækkede fotos fra settet viser Cap sammen med Black Widow, tilsyneladende i færd med “afhøring” i felten.

Du kan se de lækkede billeder med Cap i civil HER, HER og med Cap i sit nye kostume HER.

Vigtigst for det autentiske koldkrigs-spion-feel er dog nok castingen af Robert Redford som (Watergate, Spy Game) som en senior S.H.I.E.L.D.-executive. Denne karakters deltagelse, og high profile-casting, er sandsynligvis også et hint om, hvilken specifik historie, Cap 2 er baseret på.

ADVARSEL: SPOILERE FORUDE

STOP MED AT LÆSE HER HVIS DU VIL UNDGÅ SPOILERE

Fury på flugt?
Da filmens titel blev afsløret, antog mange fans, at den vile være baseret på Ed Brubakers nyere serie af Bucky Barnes-historier. Men Mark Julian fra comicbookmovie.com, mener at have gennemskuet, at den i virkeligheden er baseret 1988-miniserien Nick Fury vs S.H.I.E.L.D., skrevet af Bob Harras og tegnet af Paul Neary.

Nick Fury vs SHIELD_CATWSAllerførst blev Callan Mulvey annonceret til rollen som Jack Rollins, der har en lille men vigtig rolle i Nick Fury vs S.H.I.E.L.D. – og ikke har optrådt i andre fortællinger.

Dertil kommer, at Redford skal spille Alexander Pierce, der i  comic-bøgerne altid har været ekstremt loyal mod Nick Fury, og sågar overtager ledelsen ag bureauet, mens Fury er på flugt. Og Pierce havde ligesom Rollins sin debut i Nick Fury vs S.H.I.E.L.D.

S.H.I.E.L.D. infiltreret af robotter
Men Redford har i et interview med The Straits Times udtalt: “Jeg kan lide idéen om at spille en skurk,” hvilket indikerer en afvigelse fra forlægget. Men hvad handler Nick Fury vs S.H.I.E.L.D. egentlig om?

S.H.I.E.L.D. er blevet infiltreret af en gruppe androider ved navn Deltiterne, og sammensværgelsen går helt op til S.H.I.E.L.D.s øverste organ (World Security Council – de skyggebelagte ansigter på skærmene i The Avengers).

Fury opdager infiltrationen og prøver at afsløre den, men må flygte da den mislykkes. Hans venner bliver så sendt efter ham, og må beslutte om de stoler mest på bestyrelsen eller Fury.

Nogle cosplayer-kostumer er mest til hjemmebrug.

Nogle cosplay-kostumer er mest til hjemmebrug.

Set-billeder bekræfter
Teorien bliver bakket op af billeder fra settet af Samuel L. Jackson med blå mærker på issen, og disse billeder fra en scene, hvor politiet er på jagt efter Fury.

“Felt-forhøret”, der nævnt ovenfor, involverer også Jasper Sitwell (Maximiliano Hernández), der i forlægget er en af de første S.H.I.E.L.D.-agenter der bliver afsløret som Deltite.

Du kan læse hele Mark Julians analyse HER, og se en video fra optagelserne, med en flok agenter, hvis stive bevægelser antyder, at de måske skal forestille robotter.

 

Captain America: The Winter Soldier har dansk premiere 3. april 2014.

KILDER: screenrant.com, collider.com, moviepilot.com


Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *