Disney skriver kontrakt med EA om nye Star Wars-spil

Star-Wars-Logo-1920-1080

EA Games har vundet den prestigefulde og uden tvivl indbringende ære at skulle udvikle nye Star Wars-spil for Disney, annoncerede firmaet i går en pressemeddelelse. Ifølge starwars.com har Lucasfilm Ltd. og Disney Interactive indgået en “multi-year, multi-title exclusive licensing agreement” med Electronic Arts Inc. (EA).

Mens EA skal står for spil på konsoler og PC, målrettet kernepublikummet af inkarnerede gamere og Star Wars-fans, vil Disneys egen spil-division, Disney Interactive, stå for Star Wars-spil for mere casual gamere på sociale, online, mobil- og tablet-platformer.

EA-Studierne DICE (Battlefieldserien) og Visceral (Dead Spaceserien) kommer til at stå for selve spiludviklingen, sammen med Bioware (Baldur’s Gate, Neverwinter Nights, Jade Empire, Mass Effect-serien og Dragon Age) der allerede har arbejdet tæt sammen med Lucasarts på Star Wars-spillene Knights of the Old Republic og The Old Republic (SWTOR).

Star-Wars-The-Old-Republic-game-posterUtilfredshed blandt fans

Der har været usikkerhed om Star Wars’ interaktive fremtid efter Disney i april besluttede at nedlægge Lucasfilms spil-division, Lucasarts, der har haft sit navn på alle udgivne Star Wars-spil til dato.

Nedlæggelsen var en blandt flere beslutninger i kølvandet på opkøbet, der har skabt utilfredshed blandt franchisens fans. Det gælder blandt andet afviklingen af den animerede Clone Wars-tv-serie og udsættelsen af Star Wars: Detours.

Nedlæggelsen medførte også, at det meget ventede spil Star Wars 1313, om dusørjægere i Coruscants dystre underverden, blev droppet.

EA gjorde sig forøvrigt upopulær blandt Star Wars-fans i 2011, efter beskyldninger om at distributøren forhastede udgivelsen MMORPG’en SWTOR. Mange kaldte resultatet halvfærdigt, og gav EA skylden for, at SWTOR ikke viste sig at være helt så stor en udfordrer til World of Warcraft som ellers lovet.

 

KILDE: mygaming.co.za

 


Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *