Episode VII optager i Storbritannien i 2014

star-wars-VII-logo1

Star Wars må være et drømmeprojekt for en PR-medarbejder, for selvom der er mere end to år til Episode VII har premiere, og filmen knap har begyndt pre-produktion, falder filmmedierne næsten over hinanden i kampen om at rapportere selv de mindste bekendtgørelser først.

Rygter om de tre oprindelige hovedrolle-indehaveres tilbagevenden til franchisen er således blevet blæst ud et hav af gange, uden at nogle medier har kunnet underbygge ud- og fortalelser fra insider-kilder eller skuespillerne selv med officielle bekræftelser fra Lucasfilm.

Her på noerdic.dk tager vi den lidt mere med ro, og fokuserer mere på at rapportere bedst end nødvendgivis først. Og selvom vi også kan finde på at rapportere ubekræftede rygter, prøver vi at si de luftigste fra, og kun raportere dem der bærer noget vægt. Tillige tilstræber vi at præsentere alle historier med en smule kontekst, så nyhederne ikke hænger i luften.

Bryan Burk

Producer Bryan Burk under et panel ved San Diego Comic-Con i 2006. (Foto: Ewen Roberts)

Som følge af denne tilgang kommer her en lille opsamling på de senese nyheder om den kommende Star Wars Episode VII.

Optagelser begynder i 2014
Benarbejdet på Episode VII begynder først for alvor, når instruktør J. J. Abrams er færdig med promoveringen af Star Trek Into Darkness, men den forløbne uge har set to mellemstore nyheder om, hvor og hvornår produktionen vil finde sted:

6. maj kunne Bryan Burk, der producerer filmen sammen med Abrams, fortælle til Collider.com, at filmen forventes at påbegynde optagelser i starten af 2014.

Det er en ambtitøs tidsplan for en Star Wars-film, for det giver kun seks-otte måneders pre-produktion – den fase hvor filmens visuelle stil og alt artwork, casting og production design skal afklares. I en film der foregår i en fiktiv galakse langt, langt borte, skal alt designes og konstrueres fra bunden, og design-afficionadoen George Lucas har altid været meget grundig i denne fase – hvilket hans film bærer præg af.

Øknomisk lokkemad fra Storbritannien
Et par dage efter meddelte Lucasfilm i en officiel pressemeddelelse, at optagelserne til Episode VII vil foregå i England. Alle seks hidtidige Star Wars-film har inkluderet optagelser i England, hvis skrappe fagforeningsregler var en klods om benet på især den første film.

Lucasfilm har indgået en aftale med selveste den britiske finansminister George Osborne, der har udtrykt glæde over, at regeringens forsøg på at tiltrække store filmproduktioner lader til at have båret frugt. Finansielle incitamenter som skatterabatter o.lign. har de seneste år trukket flere og flere filmproduktioner væk fra Hollywood, og gjort blandt andet Louisiana og Canada, navnlig Vancouver, til populære steder at optage.

Bekendtgørelsen er ikke desto mindre opsigtsvækkende, eftersom en af de reservationer J. J. Abrams angiveligt havde ved at påtage sig instruktørjobbet var den adskillelse fra hans kone og tre bør, en langvarig udenbys filmproduktion kunne medføre.

Man må håbe Abrams får mulighed for at tage familien med over Atlanten. Og der er som nævnt et halvt års pre-produktion før problemet bliver aktuelt. Mens den forløber kan han overveje disse skuespillere til de endnu ubesatte roller i filmen:

 

KILDER: collider.com, buzzfeed.com


Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *