Manuskriptet til Clerks III er færdigt!

Clerks III-manuskriptFå kulturpersonligheder har haft så omfattende betydning for noerd-kulturens opblomstring over de sidste 15 år som Kevin Smith. Instruktør, skuespiller, stand-up komiker, foredragsholder, tv-vært, podcast-pionér – listen bliver ved.

Kevin Smith indfangede tidsånden og 90’er-generationen med sin debutfilm, Clerks, fra 1994, der samen med de to efterfølgende værker, Mallrats og Chasing Amy, etablerede ham som noerd-kulturens apostel, gennem henkastede diskussioner blandt filmenes karakterer om, Star Wars-filmenes konceptuelle arbejdsmarkedspolitik og underliggende racistiske temaer og hvorvidt Superman kunne gøre Lois Lane gravid uden at slå hende ihjel.

Smith popkulturelle referenceramme, frimodige kærlighedserklæringer til tegneserier, sci-fi og superhelte og villighed til at diskutere alle dele i en uendelighed indvarslede internettets debat- og kommentar-kultur og har været integral i definere og fremelske den subkultur, der lige nu dominerer både tv (The Big Bang Theory, Game of Thrones, The Walking Dead) og film (sci-fi, superhelte- og tegneseriebaserede films udbredelse og økonomiske succes).

Som grundlægger af SModcast Internet Radio har han har han været med til at definere næste generations radio-formidling, og hans nyhedsreportager om alle aspekter af noerd-kultur har været en hovedinspirationskilde for noerdic.dk

Smith har annonceret enden på sin karriere som filminstruktør med Clerks III, der forventes at udkomme til næste år, på 20-årsjubilæet for hans første film. 8. marts tweetede Smith, at han var begyndt at skrive manuskriptet, og i går tweetede han et billede af det færdige manuskript.

Billedet markerer begyndelsen på enden for en filmkunstner og trendsætter, hvis betydning for noerd-kultur er uden samenligning. På noeridc.dk fælder vi en tåre over den forestående afsked, men jubler over udsigten til en afslutning på geniets hovedværk; en saga om kærligheden til film og all things geek, og ser frem til at dække filmens videre forløb – forhåbentlig kulminerende med en premiere til næste år.

Alle Smiths film har indeholdt mindst én Star Wars-reference, men den mest berømte er den første fra Clerks, som du kan se herover. Den etablerer Smiths evne til at filosofere humoristisk over selv de mest abstrakte forhold i fiktive universer. George Lucas’ gensvar til diskussionen på kommentarsporet til Attack of the Clones er et bevis på Smiths kult-status og diskursive gennemslagskraft.

 

KILDE: Facebook

 

 

 


Tagged:

Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *