Mark Hamill surprise Q&A i anledning af May the Fourth

Star-Wars-Logo-1920-1080I anledning af af den årlige Star Wars-dag May the Fourth, fejrede branchemediet Entertainment Weekly tredieåret for udgivelsen af Return of the Jedi som led i deres CapeTown Film Festival. Filmen blev screenet flere gange i Grauman’s Egyptian Theater, hvor den også havde premiere i 1983, og ved to af forestillinger dukkede Mark Hamill op som overraskelsesgæst efter filmen.

Aintitcool.com havde en korrespondent med ved begge screeninger, og han gav et fyldigt referat af skuespillerens svar på spørgsmål om de oprindelige film og de kommende. Hamill kunne blandt andet fortælle om sin ærgrelse over, at publikumsfavoritten Boba Fett fik så hurtig og uværdig en afgang fra franchisen, og om David Lynchs lige-ved-og-næsten-instruering af Return of the Jedi.

Han fortalte også, at han ikke har mødtes med J. J. Abrams endnu, og kun en enkelt gang med Kathleen Kennedy, hvor han plæderede for en tilbagevenden til mere analoge special effects, i stil med hans egen ynglingsfilm, King Kong fra 1933:

“Der er ikke noget galt med CGI, men jeg tror du er nødt til at have en blance, fordi kameraet opfatter vidden og dybden og vægten af en miniature eller en model,” forklarede Hamill og tilføjede at han bare ikke er fan af en enkelt fyr omgivet af CGI. Kathleen Kennedy var angiveligt enig, og refererede hvordan hendes eget hjertebarn, Jurassic Park, blandede de computeranimerede dinosaurer med praktiske effekter og modeller.

Det galaktiske grå guld
Hamill kunne også afsløre, at Carrie Fisher endnu før hun blev spurgt, erklærede sig klar til at vende tilbage til rolle som prinsesse Leia, da George Lucas under en frokost i sommeren 2012 fortalte de to om de nye film på vej. Forvarslet blev blandt andet begrundet med en mulighed for skuespillerne til at komme i form til rollerne, og Fisher selv har med sin vanlige indiskretion ikke lagt fingre imellem om hverken sin deltagelse eller genoptræningen:

“Jeg er glad for at de laver en ny film, fordi de sender en træner til mit hus så jeg kan komme i rigtig god form… Så jeg spiser virkelig en masse sukker forud for, som i kan se. Når vi rigtig går i gang, har jeg spist alt,” udtalte hun for nylig ved Calgary Comic and Entertainment Expo i Canada.

Hun har tidligere joket med, at de tre oprindelige hovedroller skulle tilbringe de nye film på et galaktisk plejehjem, og Mark Hamill ser også frem til en mere tilbagelænet rolle i den forestående trilogi. Han forventer at blive den nye trilogis Obi-Wan Kenobi, som han fungerede i Episode IV: “Jeg vil have at det skal passe med alderen, så godt med tanketrick og slap af med lyssværdsduellerne. Lad børnene løfte de tunge ting!”

I lyset af den udtalelse er dette klip fra 1983 intet mindre end mind-blowing:

KILDER: aintitcool.com, collider.com, Calgary Herald

 


Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *