Ny Star Trek tv-serie på vej?

Star Trek reboot logo

Premieren på Star Trek Into Darkness skaber støj i subspace, og nye og gale rygter om Star Treks tilbagevenden til sit oprindelige medie er således flydt til overfladen i disse dage.

Først og fremmest er der historien om J. J. Abrams’ kuldsejlede planer om en Star Trek-tv-serie i forlængelse af hans egen rebootede filmserie.

Dertil kommer to lidt ældre historier, heriblandt detaljer om Bryan Singers urealiserede forslag, Star Trek: Federation og en mulig TNG-spinoff ved navn Captain Worf, samt et projekt anført af Bryan Fuller (Hannibal).

Kaptajn Worf
Michael Dorn har i rollen som Klingon-officeren Worf rekorden for at have medvirket i flere Star Trek-afsnit end nogen anden. Men i et interview med treknews.net afslørede han, at han er involveret i udviklingen af en ny tv-serie med Worf i hovedrollen, der skulle omhandle karakterens eventyr som kaptajn for sit eget rumskib.

“Jeg fandt på idéen fordi jeg elsker [Worf] og jeg synes det er en karakter, der ikke er blevet udviklet helt og fuldt realiseret […] Ganske interessant har det taget fra. Jeg blev meget overrasket. Jeg var på en film for ikke så længe siden, hvor en af producerne vitterlig lobby’ede for at være en del af det. Han sagde: “Michael, jeg ville elske at skrive den, hvis ikke du har gjort det.”

Dorn forklarede videre, at hans agenter og manager undersøger muligheder og potentielle samarbejdspartnere til serien.

Afviste giganter
Dorn bør dog ikke tage for givet, at en god idé automatisk materialiserer sig i en tv-serie. Både Jonathan Frakes (Commander Riker) og William Shatner (den oprindelige Kaptajn Kirk) fik afvist forslag til en ny serie op gennem 00’erne, og det på trods af at de begge sågar har instrueret film i franchisen, og i Frakes’ tilfælde også en del serie-afsnit.

Bryan Singer udarbejdede også et ambitiøst forslag samme med Christopher McQuarrie (oscar-vindende manuskript til The Usual Suspects, samt The Wolverine, instruktør på John Reacher) og Robert Meyer Burnett (bl.a. dokumentaren Free Enterprise) i kølvandet på Superman Returns.

Forslaget blev aldrig reelt afvist, for før trioen kunne aflevere deres 25-siders outline til Paramount, var J. J. Abrams blevet annonceret som instruktør på en ny film. Og projektet blev derfor droppet.

En ny æra
Detaljer om seriens koncept blev lækket for to år siden af trekmovie.com, der kunne afsløre, at serien ville foregå omkring 300 efter Star Trek: The Next Generation, hvor Føderationen er druknet i sin egen utopi og overflod, og stagneret som et overstrukket Romersk Imperium.

Fortidens eventyr og heltegerninger fra Udvidelsens Tidsalder lever kun i mindet, men ved fremkomsten af en ny, fremmed trussel ved navn The Scourge, bygger Starfleet et nyt Enterprise, som bliver sendt på en hemmelig mission for at imødegå truslen.

Seriens bærende karakter ville være den indledningsvise tredjeofficer Alexander Kirk (døh!), en vildbasse med en blakket fortid, der tvinges til at kommandoen, da kaptajnen og næstkommanderende dør i et af de første afsnit. Kirk må herefter lede Starfleet og Føderation mod en ny, glorværdig fremtid.

Skubbede rettighedkonflikt Abrams over til Star Wars?
J. J. Abrams barslede selv med planer om en ny tv-serie efter hans uhyre succesfulde reboot i 2009. Han løb imidlertid panden mod Star Treks rettighedsopdeling: Hvor filmselskabet Paramount ejer alle filmene, sidder tv-konglomeratet CBS på rettighederne til den oprindelige tv-serie.

CBS tjener omkring $20 millioner på årligt merchandise tilknyttet den oprindelige serie, og det bad Abrams tv-stationen om at bremse, for i stedet at bakke op om reboot’et, hvilket CBS afviste. Det fik Abrams til at droppe planerne om en multi-platforms-model for franchisen.

Fiaskoen kan have været en medvirkende faktor for hans “desertering” til Star Wars, hvis samlede rettigheder ligger solidt hos Disney, der højlydt har annonceret, at de satser på at udnytte Star Wars på tværs af platforme.

Tilbage til fremtiden
Produceren Bryan Fuller har også udtrykt ambitioner om at genoplive Star Trek på tv, muligvis i samarbejde med Bryan Singer. Fuller var forfatter på Star Trek: Voyager og har senere stået bag Pushing Daisies og den nye prequel-serie om Hannibal Lecter med Mads Mikkelsen i titelrollen.

Fuller mener dog ikke, der er udsigt til en ny serie, så længe Abrams fylder op i biograferne. Da Fuller kommenterede på sagen for lidt over et år siden, var Abrams også solidt etableret som “Treks Vogter“, men efter  Star Wars-ansættelsen virker den position knap så selvfølgelig.

Fremtiden ligger således lige så åben som Mælkevejens vidder. Og mon ikke en ny Star Trek-tv-serie før eller siden vender tilbage til “hvor ingen før har været”…

 

KILDE: Screenrant.com


Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *