Stålmanden afslører sine inspirationskilder

kinopoisk.ru

Henry Cavill løfter sløret for, hvilke historier der har inspireret hans portræt af Superman.

Af Silas Mortensen

Henry Cavill har haft 75 års historie at trække på som inspiration til sit portræt af titelrollen i sommerens store superheltebrag, Man of Steel. I et interview med Entertainment Weekly fremhæver han de fire comic books, der har haft mest indflydelse på hans arbejde med karakteren:

  • The Death of Superman (1992)
  • The Return of Superman (1993)
  • Superman: Red Son (2003)
  • Superman/Batman: The Search for Kryptonite (2008)

“Jeg læste så meget jeg kunne, simpelthen fordi jeg gerne ville have et stort reservoir af viden fra kildemateriet,” fortæller Cavill til Entertainment Weekly.

”Der er så mange forskellige udgaver af karakteren at det var nemt bare at trække en grundlinje og vælge nogle nuancer. De er alle facetter af den samme karakter, så du må bare kombinere dem og lege rundt med dem og tilføre det til manuskriptet.”

 

Forsiderne til de fire Superman-historier, henry Cavill er inspireret af.

Forsiderne til de fire Superman-historier, henry Cavill er inspireret af.

Knap så meget super
De fire fortællinger skildrer blandt andet Supermans død, forskellige bedrageres forsøg på at overtage hans plads og de hypotetiske konsekvenser af, hvis kryptonieren som barn var landet i Sovjetunionen i stedet for USA.

Fælles for dem alle er dog, at de fokuserer på Stålmandens svagheder – og betydningen af hans eventuelle fravær. De er også alle udgivet indenfor de sidste tyve års tid, og altså relativt nye indenfor Superman-mythos’et.

”Det var ikke bevidst svaghederne jeg udvalgte, det var mere de forskellige facetter af hans karakter og hvordan nogle karaktertræk faktisk går igen uanset hvad,” forklarer Cavill.

En moderne supermand
De tre af historierne er udkommet i en periode, hvor Lois og Clark legede journalister på tv, mens det ene forsøg efter det andet på at genoplive Superman på film kuldsejlede. Wikipedias skildring af det absurde forløb er førsteklasses filmhistorienørderi.

Nedenfor kan du se filminstruktøren og tegneserie-afficionadoen Kevin Smiths stærkt underholdende fortælling om, hvordan hans eget livtag med franchisen i midthalvfemserne løb ud i sandet.

J. J. Abrams var også involveret i et af de aldrig realiserede projekter. Og skal man tro Sci-fi-entrepenøren, kunne det forestående reboot godt være delvist inspireret af hans manuskript.

 

KILDE: Insidemovies.ew.com


Leave a comment

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *